
In Brazilia curatarea unui rau promoveaza administrarea mediului
22 septembrie 2021
Addis Abeba: Actiunea climatica necesita informatii despre stiinta si religie, spune BIC
1 octombrie 2021
INDORE, India, 24 septembrie 2021, (BWNS) – O nouă lucrare de cercetare lansată în comun de către Catedra Bahá’í pentru Studii în Dezvoltare de la Universitatea Devi Ahilya din Indore, India și Institutul pentru Studii în Prosperitatea Globală (ISGP) explorează modul în care comunitățile se bazează pe principii, cum ar fi unitatea omenirii și interconectarea umanității cu natura, în eforturile lor de a contribui la binele comun.
Lucrarea, intitulată ,,Speranță și reziliență: aplicarea principiilor spirituale la viața de comunitate”, se concentrează pe crearea unor rețele puternice de sprijin social în gestionarea provocărilor legate de apă în contextul așezărilor urbane informale și face parte dintr-o serie de publicații ale I.S.G.P. bazate pe cercetare, numite Articole ocazionale despre înțelegeri pătrunzătoare dobândite prin practică.
Această serie de publicații examinează tiparele care apar atunci când grupurile, comunitățile și organizațiile se străduiesc să aplice principii unificatoare și constructive în viața și activitățile lor de zi cu zi, în eforturile lor de a aborda provocările cu care se confruntă și de a contribui la progresul social.
„Unul dintre lucrurile pe care le vedem astăzi este că mulți oameni sunt profund dedicați unor convingeri spirituale și că aceste convingeri ale lor sunt pentru ei o sursă puternică de motivație pentru a duce vieți virtuoase și a contribui la îmbunătățirea comunităților lor”, spune Arash Fazli, Profesor asistent și șef al catedrei Bahá’í.
El adaugă: „Această idee nu este suficient recunoscută în literatura academică referitoare la dezvoltare și, prin urmare, multe eforturi de dezvoltare socială și economică nu sunt capabile să se bazeze pe aceste surse de motivație.”
Lucrarea detaliază în continuare, și cităm parțial: „Există o recunoaștere tot mai mare în rândul multor cercetători și planificatori că eșecul de a lua în seamă aspectele spirituale, culturale și religioase ale vieții și societății umane va împiedica realizarea bunăstării colective și prosperitatea omenirii. ”
Colaborarea dintre Catedră și ISGP face parte din fiecare dintre eforturile lor de a contribui la discursul despre dezvoltare.
Catedra Bahá’í a fost înființată în urmă cu aproape 30 de ani pentru a promova cercetarea și cunoașterea interdisciplinară în domeniul dezvoltării dintr-o perspectivă care privește prosperitatea umană ca rezultat atât al progresului material, cât și al celui spiritual.
Fondată în 1999, ISGP este o organizație non-profit de cercetare și educație inspirată de învățăturile Bahá’í. Unul dintre scopurile ISGP este de a explora, împreună cu alții, rolurile complementare pe care știința și religia – ca sisteme de cunoaștere și practică în evoluție – le pot juca în avansarea civilizației, angajându-se în cercetări pe probleme relevante pentru viața umanității.
Lucrarea este disponibilă pe site-ul ISGP.