Școli

Mai multe informații la Email: scoaladevararomania@gmail.com

Școala de vară 2019
27 august – 1 
septembrie / Snagov

În numele celor peste 140 de participanți la Școala de vară 2019 mulțumim Comitetului Școlii (Olivia Solomițchi, Mihaela Ursea, Stefan Mateoiu, Arvin Khalighi, Cătălin Graiter, Marian Popoi) și prietenilor care au sprijinit organizarea acestui eveniment. Tot Comitetul ne-a trimis o extraordinară colecție de fotografii și filmulețe. O parte dintre ele pot fi vizionate aici.

Am beneficiat de un program complex, cu vorbitori înflăcărați, cu multă artă și muzică. Copiii au avut de asemenea programe special concepute de tineri voluntari, iar adulții s-au putut înfrupta din extraordinarele prelegeri susținute de vorbitorii invitați: dna Sepideh Taheri din Canada, dl Fari Khabirpour din Luxembourg, dl Shahnam Izadpanah, din Germania tratând subiecte legate de Bicentenarul Nașterii lui Báb. Dna Fleur Missaghian și soțul ei Ramin din Țara Galilor ne-au învățat cântece oferind zilnic ore de cor. Ei au lucrat îndeosebi cu tinerii și juniorii lărgind repertoriul de cântece Bahá’í. Ne-am bucurat extrem de mult că dna Sepideh Taheri a venit însoțită de fratele dânsei dl Kourosh și fiica ei, dra Carmelia care au contribuit și ei în minunate feluri la calitatea programelor cu accent pe tineri și juniori. Menționăm prestanța excepțională a dragului nostru Dan Vasii în a traduce în limba română toate prezentările atât de diverse oferite de invitați.

Datorită lor iată că și în acest an s-a putut contura un program divers, bogat cu o cascadă de activități, cu o structură și o programă specială, pentru vârste diverse. Cantitatea de informație nouă a crescut și a fost extrem de frumos îmbrăcată, fără să pară greoaie. Dar nu numai acuratețea traducerilor prelegerilor și materialele au fost importante și pline de impact ci mai ales atitudinea prietenilor de modești servitori mereu săritori, mereu entuziaști și neabătuți și modul cum au oferit învățarea și călăuzirea.

Pentru sufletele fragede ce-au venit la Școala de vară din Snagov, unii pentru prima dată, instruirea într-un astfel de cadru a marii familii bahá´í a fost ca intrarea într-o grădină a adevăratei cunoașteri. Și bucuria acestui lucru s-a văzut pe chipurile lor, în entuziasmul și marea lor energie.
Pentru noi, această școală a fost o întâlnire caldă, intensă, interactivă, unde fiecare dintre participanți au râs mult, s-au emoționat până la lacrimi, au simțit că li se face piele ca de găină și s-au bucurat unii de alții. Un program bogat, inedit și ofertant, o cascadă de povestiri și un nou și mare repertoriu de cântece. Participanții, au împărtășit experiențe proprii, au scos la lumină cele mai frumoase și dragi amintiri și se pare sunt mai bine pregătiti pentru apropiata mare Sărbătoare a Bicentenarului Nașterii lui Báb, din octombrie.