
Templul din R.D. Congo inspira tot mai multi oameni la actiune
30 iulie 2021
Examinarea interactiunii dintre cultura si egalitatea de gen in Turcia
10 august 2021
Revelator și incitant: Conferința ABS (Asociația pentru Studii Bahá’í) pune în lumină o gamă largă de probleme sociale.
OTTAWA, Canada, 3 august 2021, (BWNS)
A 45-a conferință anuală a Asociației pentru Studii Baha’i (ABS), care a avut loc săptămâna trecută, a reunit peste 2500 de participanți pentru a reflecta asupra eforturilor lor de a-și aduce contribuția la o mare varietate de domenii conceptuale și de discurs.
Ca și anul trecut, conferința, care de obicei se desfășoară într-o anumită locație, se transferase online din cauza pandemiei. Julia Berger, secretara comitetului executiv al Asociației, explică modul în care ABS a avut mare grijă în organizarea programului pentru a asigura o participare mai mare la sesiuni. În ciuda unor provocări și limitări, datorate faptului că nu am putut să ne întâlnim în persoană, conferința s-a constituit într-un spațiu de discuții incitante și animate. Multe sesiuni au fost ținute în două părți, prima parte constând în prezentări pre-înregistrate, puse la dispoziție în avans și a doua parte fiind o sesiune live în timpul conferinței în sine, permițând astfel mai mult timp pentru discuții substanțiale.
Desfășurată pe durata a 9 zile, Conferința a avut loc într-o perioadă în care comunitatea mondială Bahá’í se pregătește să comemoreze, spre sfârșitul acestui an, centenarul trecerii în neființă a lui ‘Abdu’l-Bahá. Intitulat „Pe urmele lui ʻAbdu’l-Bahá: aducându-ne contribuția la discursurile vremii noastre”, programul conferinței a fost inspirat de viața și munca Sa în calitate de promotor al justiției sociale și susținător al principiului unicității umanității.
Participanții și-au reamintit abordarea unificatoare a lui ‘Abdu’l-Bahá în contribuțiile Sale la viața intelectuală și morală a societății. Felul în care El aplica principiile Bahá’í la chestiunile contemporane și la problemele epocii a informat discuțiile pe măsură ce participanții s-au consultat pe o gamă largă de teme, inclusiv rolul jurnalisticii în contribuția la progresul social, puterea filmului în a ajuta oamenii să depășească prejudecățile, strădaniile contemporane de a crea sisteme alimentare echitabile și sustenabile, precum și conștientizarea necesității sistemelor duale de cunoaștere-știință și religie-pentru progresul civilizației.
Una dintre sesiuni a reunit participanții cu directorii Centrului pentru Modernitate în Tranziție (COMIT) pentru a discuta despre experiența Centrului în domeniul cercetării interdisciplinare cu privire la fundamentele intelectuale ale societății moderne și posibila lor transformare.
Activitatea Centrului este animată de ideea modernității ca o epocă de tranziție către o civilizație mondială viitoare – una caracterizată prin nivele de pace, dreptate și prosperitate materială și spirituală fără precedent.
Vorbind despre viitorul conferințelor, dr. Berger afirmă: „Speranța noastră pentru evoluția conferinței este ca aceasta să devină un eveniment marcant de-a lungul unui proces de învățare, astfel încât participanții să poată explora în fiecare an profunde învățături Bahá’í, să le coreleze cu perspective din diverse domenii ale cunoașterii și să încerce să le aplice problemelor și provocărilor actuale ale umanității.”
Înregistrări ale unor sesiuni ale Conferinței sunt disponibile online pe site-ul ABS.