Houthi înarmați atacă o adunare pașnică Bahá’í arestând cel puțin 17 persoane într-o nouă represiune
26 mai 2023BIC Geneva: Liderii de cuget iranieni cer încetarea „rușinii istorice” a persecuției Bahá’ílor
23 ianuarie 202421 decembrie 2023
LONDRA — O recepție specială la Portcullis House din Westminster a comemorat recent o etapă importantă: aniversarea centenarului Adunării Spirituale Naționale a Bahá’ílor din Regatul Unit.
Întâlnirea a explorat eforturile de a promova armonia socială, concentrându-se pe rolul important al relațiilor coezive între indivizi, comunități și instituții în cultivarea unei societăți mai unificate.
Shirin Taherzadeh, un membru al Adunării Spirituale Naționale, a evidențiat principiul unității ca forță fundamentală în modelarea acestor relații. Bazându-se pe învățăturile lui Bahá’u’lláh, ea a declarat: „Toți suntem creați „din aceeași țărână”. Cu toții suntem membri ai unei singure familii umane și co-administratori ai unei planete”.
Ea l-a citat pe Bahá’u’lláh, spunând: „Bunăstarea omenirii, pacea și securitatea ei sunt de neatins dacă și până când unitatea ei nu este ferm stabilită”.
Doamna Taherzadeh a adăugat că o astfel de unitate nu este uniformitate, ci o sărbătoare a diversității, vitală pentru structura unei societăți pașnice.
Adunarea a aproximativ 90 de participanți a fost găzduită de Grupul parlamentar al tuturor partidelor pentru credința Bahá’í, reunind oficiali guvernamentali, lideri ai societății civile, jurnaliști și reprezentanți ai diverselor comunități de credință.
Recepția a fost îmbogățită de contribuțiile sincere ale mai multor tineri din New Cross din cartierul londonez Lewisham, care sunt implicați în programe educaționale morale Bahá’í. Experiențele lor comune au evidențiat rolul critic al interacțiunilor dintre tineri și agențiile educaționale Bahá’í în deblocarea potențialului imens al tinerilor de a contribui la îmbunătățirea societății.
Elizabeth, unul dintre tinerii de la New Cross, și-a împărtășit perspectiva asupra modului în care programele i-au lărgit viziunea, stimulând simțul responsabilității față de generațiile viitoare. „Învățăturile Bahá’í spun că fiecare copil este o mină bogată în pietre prețioase de o valoare inestimabilă pe care educația le poate dezvălui. Vreau să-i ajut pe copii să găsească pietrele prețioase din ei înșiși, calitățile spirituale pe care le posedă cu toții.”
Alex, un alt tânăr, a detaliat mai departe, descriind impactul participării sale la inițiativele de construire a comunității Bahá’í. „Acest lucru mi-a permis să mă exprim și m-a învățat despre alegerile care duc la speranță sau disperare. Am vrut să fiu imediat facilitator pentru un alt grup de copii. Am fost motivat de exemplul prietenilor mei. Am vrut să-i ajut pe alții ca mine și să fiu un model bun.”
Rezonând cu acest sentiment, Caleb, un alt tânăr de la New Cross, a spus că programele educaționale l-au învățat valoarea de a face parte din ceva mai mare decât el. „Am învățat nu numai să fac parte dintr-o vecinătate, ci și să fac parte dintr-o familie”, a spus el.
Efectul transformator al acestor inițiative, resimțit nu numai de tineri, a fost recunoscut și de oficiali, așa cum a remarcat deputatul Alistair Carmichael: „Acești tineri de aici ne-au arătat calea implicându-se în viața comunităților lor și dedicându-și timp și eforturi pentru educația tinerelor generații.”
Prin relatările tinerilor, participanții au dobândit o perspectivă asupra unei dinamici unice –când indivizii se simt împuterniciți să servească, agențiile canalizează în mod eficient acea energie, iar comunitatea oferă sprijin nutritiv, atunci se derulează un proces de transformare. Acest spirit de colaborare promovează un sentiment profund de apartenență cu care tinerii doresc sa contribuie la nevoile cartierului lor. Această atmosferă nu numai că a alimentat creșterea personală, dar a încurajat și o comunitate mai puternică și mai coezivă, au observat tinerii.
Aceste idei au fost explorate într-un videoclip (vezi aici) produs cu această ocazie de Biroul pentru Afaceri Publice Bahá’í.
Reflectând asupra dezvoltării comunității Bahá’í din Regatul Unit, Patrick O’Mara, secretarul Adunării Naționale a Regatului Unit, a declarat: „În ultimii 100 de ani, comunitatea Bahá’í s-a dedicat promovării unei identități comune care ii vede pe toți oamenii ca membri ai unei singure familii umane.
„Prin eforturi de colaborare cu concetățenii noștri, am învățat să contribuim cu perspective din experiențele care sunt relevante pentru profundele provocari cu care se confrunta societatea noastră .