
Malaezia – spirit de slujire
22 ianuarie 2022
Casa de Adoratie din Chile: Cum sa promovam orase prospere
9 februarie 2022
R.D. Congo: suprastructura templului e aproape finalizată
26 ianuarie 2022
KINSHASA, Republica Democratică Congo – Suprastructura din oțel a cupolei înalte de 26 de metri a Casei de Adorație Bahá’í naționale din Republica Democratică Congo se apropie de finalizare, marcând un progres semnificativ în lucrările de construcție.
În învățăturile bahá’í, Casele de Adorație sunt prezentate ca instituții vitale care exemplifică într-o formă tangibilă integrarea adorației cu servirea. Această realitate devine tot mai evidentă în R.D. Congo, atât pe șantierul templului, cât și pe tot cuprinsul acestei țări de mari dimensiuni.
Galeria de imagini ce urmează prezintă progresele făcute în lucrările de construcție, precum și întrezăriri ale efectului pe care apariția templului îl are asupra vieții spirituale a comunităților din preajmă.
La scurt timp după ce a fost finalizată structura din beton a parterului și a nivelului de galerie al templului (sus), au sosit pe șantier elementele structurale din oțel necesare pentru suprastructura cupolei (jos).
Lucrătorii au îmbinat elementele metalice la sol, creând segmente mai mari ale suprastructurii, care au fost apoi ridicate la locul lor. În imagine, instalarea primului segment.
Structura cupolei a fost înălțată în trei faze, fiecare implicând un inel de nouă segmente. Această structură se sprijină pe nivelul de galerie, fiind ancorată de cele nouă lonjeroane care servesc și ca scări dinspre parter.
O vedere de sus a templului din perioada în care se înălța suprastructura.
In imagine, instalarea grinzilor de la vârful cupolei, la o înălțime de circa 30 de metri de la nivelul solului. Sunt adăugate acum și elementele care au mai rămas pentru finalizarea structurii.
Au fost construiți și pereții exteriori de la parterul templului. Ei au fost confecționați din cărămizi din beton de zgură menite să creeze o atmosferă liniștită în interiorul templului deoarece permit circulația aerului și amortizează sunetul din exterior.
Lucrările de amenajare a grădinilor și aleilor ce înconjoară edificiul central presupun și construirea unei fântâni, a unui pârâu și a unei oglinzi de apă de-a lungul aleii ce duce la intrarea în templu.
Imagine cu oglinda de apă și imagine cu pârâul.
A fost finalizată recent construcția unui centru pentru vizitatori la intrarea pe terenul templului.
În imaginea de mai sus este prezentat un spațiu de întâlnire în aer liber acoperit. Acesta se află lângă centrul pentru vizitatori, va putea adăposti numere mari de oameni și va oferi mijloace pentru activități comunitare.
Tot pe șantierul templului, un program de stagii de practică recent lansat le oferă tinerilor din diverse părți ale țării ocazia de a-și dezvolta competențe profesionale în domenii precum managementul de proiect, proiectarea, contabilitatea, construcțiile și peisagistica, încurajându-i, în același timp, să valorifice aceste competențe servindu-și comunitățile.
Divine, una dintre tinerele care participă la inițiativă, mărturisește: „Femeile nu au așa de multe oportunități în domenii precum arhitectura, logistica, planificarea și construcțiile. Acest program este minunat, deoarece le oferă femeilor șansa de a avansa în aceste domenii în timp ce servesc alături de concetățenii lor”.
„Atunci când oamenii servesc împreună, învață să se sprijine și să se ajute reciproc. Și, având în vedere că templul promovează principiile servirii și adorației în societatea noastră, precum și pe cel de a-i pune pe alții mai presus de sine, caracterul profund al țării se va schimba.”
Programul cu durata de două luni cuprinde ore susținute de facilitatori experimentați atât pe șantier, cât și în afara acestuia, precum și sesiuni de studiu la care participanții discută despre nevoile comunităților lor și despre cum își pot servi ei societatea.
În imagine, un grup de tineri înrolați în program care lucrează să transforme o anexă de pe șantier într-o casă.
Imagini de tip „înainte și după” ale unora dintre structurile auxiliare de pe terenul de templu pe care le-au renovat tinerii. Unii participanți la program, odată întorși acasă, au identificat spații comunitare care necesitau reparații și renovări și colaborează cu alți tineri pentru a transmite mai departe ceea ce au învățat în cadrul programului.
Pe șantierul templului au loc constant întâlniri de rugăciune care aduc laolaltă oameni de diverse origini și confesiuni.
Oamenii din comunitățile de pe cuprinsul R.D. Congo, inspirați de viziunea privind Casele de Adorație Bahá’í – cărora, în scrierile bahá’í, li se spune Mashriqu’l-Adhkár, adică „Locul unde Răsare slăvirea lui Dumnezeu” –, își intensifică activitățile în vederea atingerii obiectivului comun.