Lecțiile pentru copii

Creșterea capacității morale a copiilor noştri este de o importanță fundamentală, nu numai pentru fericirea lor viitoare, dar și pentru servirea și progresul întregii noastre societăți.

Părinții de peste tot caută soluții pentru a asigura copiilor lor o educație spirituală care să constituie fundația necesară dezvoltării unor caractere nobile și a unor vieți roditoare.

Educația spirituală și morală

Educarea spirituala a copiilor este de mult timp un element al culturii comunității Bahá’í. În multe cartiere din România, bahá’í și prieteni ai acestora oferă clase de educație morală care hrănesc inimile și mințile copiilor, completând astfel educația pe care aceștia o primesc la școală.

Deschise pentru oricine

Aceste clase sunt deschise pentru copii din toate mediile sociale și sunt susținute de obicei în colaborare cu părintii. Inspirate din scrierile credinței Bahá’í, clasele au ca țel sa inspire în copii dragostea de Dumnezeu și pentru fondatorii tuturor marilor religii ale lumii.

Participarea la clasele de copii îi ajuta sa pună în aplicare principii spirituale – precum dragostea, unitatea sau dreptatea – în viețile lor, ale familiilor și ale prietenilor lor prin studiul versetelor sfinte și prin discuții despre întrebările pe care copiii şi le pun.

Toți copiii sunt bineveniți în aceste clase însă nici un copil nu poate participa fără acordul părinților. Aceste clase cuprind lecții scurte, activități care le dezvoltă aptitudini sociale și de prietenie, jocuri, povestiri care ilustrează virtuți precum dragostea, bunătatea, generozitatea, arta și muzica.