Participă

Construiește o comunitate

Bahá’íi consideră că schimbarea socială începe cu spiritualitatea, cu descătușarea dorințelor oamenilor de a servi umanitatea și de a lucra unii cu alții pentru binele vecinătății și a celor alături de care trăiesc. Comunitățile Bahá’í sunt ateliere deschise pentru toată lumea. Împreună învățăm în mod practic procesul de construire spirituală a comunității.


Filmul O îmbrățișare tot mai cuprinzătoare (A Widening Embrace) a fost produs printr-un proces plin de creativitate ce a exploatat energiile de la nivel local: echipe de persoane adesea tinere din toate colțurile lumii au documentat eforturile depuse de propriile lor comunități pentru a produce schimbări sociale.

Valorificând filmările realizate de aceste echipe pe parcursul unui an întreg, filmul ilustrează transformările petrecute în 24 de comunități reprezentând realități și contexte diferite. Trei mari teme sunt în centrul atenției: participarea universală ca o cale către prosperitatea colectivă, rolul vital al tinerilor în transformarea societății și apariția unei serii de inițiative de dezvoltare socială și economică ce își trag seva din aspirațiile spirituale ale unei populații.

Pe lângă filmul documentar în sine, un alt rezultat al acestui proiect a fost capacitatea dezvoltată de numeroase populații de a documenta și descrie ceea ce se petrece în comunitățile lor și de a trage învățăminte în contextul progresului social.

O îmbrățișare tot mai cuprinzătoare a fost proiectat la cea de-a Douăsprezecea Convenție Internațională Bahá’í de la Haifa, îmbogățind consultările dintre cei 1.300 de delegați prezenți. Multe dintre temele dezbătute pe parcursul Convenției au fost evidențiate în exemplele practice înfățișate de documentar.

Filmul, realizat la cererea Casei Universale a Dreptății, este disponibil în limbile engleză, spaniolă, franceză, rusă, arabă și persană. Documentarul cu o durată de 77 de minute poate fi vizionat aici:

Formular de înscriere


Participă

Institutul Ruhi, e un program internațional cu participare universală. Oferă un ansamblu educațional pentru copii, tineri și adulți. Are programă și cursuri proprii și acestea pot fi oferite la nivel local. Accesează și întreține laturile spirituale, sociale și culturale ale particpanților și face posibile activități foarte diverse. Este o experiență care să permită care îi ajută pe participanți să dezvolte în continuare calitățile, atitudinile, capacitățile și abilitățile pentru schimbare personală și pentru un nou tip de actor moral-social ale căror energii sunt orientate spre promovarea bunăstării comunității. Programul este deschis tuturor. Devine activ și se dezvoltă, pe baza voluntariatului printr-o rețea de persoane ce pot oferii la nivel local, acest program în grupuri mici în funcție de timpul și posibilitățiile participanților. Fiecare participant are posibilitatea ca în cadrul programelor Institutului Ruhi să acționeze ca un student în anumite activități educative, și ca un tutore în altele. Printr-o secvență de cursuri și eforturi sistematice, grupurile formate investesc în îmbunătățirea capacităților lor, printr-un proces de învățare: prin studiu personal îmbinat cu acte de serviciu, în comunitate. Materialele sunt disponibile în limba română.