
Solidaritate exceptionala: #StopHatePropaganda
21 august 2021Prin prisma demnitatii umane
27 august 2021
AUCKLAND, Noua Zeelandă – În cartierul Manurewa din Auckland, Noua Zeelandă, câțiva tineri recurg la muzică pentru a pune în lumină problemele care au ieșit în prim plan în timpul pandemiei, oferind în același timp o perspectivă pozitivă bazată pe experiențele lor în eforturile de clădire a comunității Bahá’í.
Muzica „ este o mare parte a vieții tinerilor aici, în cartierul nostru”, spune Jeffrey Sabour, unul dintre facilitatorii activităților de clădire a comunității. „Peste 1.000 de tineri din Manurewa fac parte din această mișcare care contribuie la schimbarea socială, așa că am început întrebându-ne „cum putem împărtăși înțelegerile pătrunzătoare rezultate din aceste eforturi cu și mai mulți oameni, prin muzică? Și ,,cum putem scrie despre idei profunde într-un mod prin care oamenii să se poată raporta la povestea cântecului?”
Într-un cântec intitulat „Suntem cu toții interconectați”, tinerii atrag atenția asupra modului în care pandemia a evidențiat capacitatea umană de recunoaștere a unității. Cântecul folosește metafora corpului uman pentru a descrie interdependența dintre oameni, cu un vers care spune: „Fiecare om pentru sine este presupunerea, însă o celulă nu poate funcționa de una singură.”
Fia Sakopo, un alt tânăr din Manurewa, explică faptul că serviciul în slujba societății a fost tema de bază în toate cântecele, afirmând: „Acceptarea unității și interconectării omenirii necesită o schimbare profundă în gândirea noastră. Dar gândurile nobile în sine nu sunt suficiente.” „Ele trebuie să fie transpuse în acțiune. Serviciul altruist pentru semenii noștri este o expresie naturală a credinței în unitatea umanității. Acest adevăr trebuie arătat în mod constant prin fapte.”
Jeffrey descrie modul în care aceste cântece sunt menite să inspire la acțiune prin relaționarea conceptelor spirituale cu problemele cu care se confruntă realitatea lor socială, oferind un contrast înviorător cu marea de muzică comercializată celor tineri care tinde să transmită un ton de deznădejde și se concentrează pe teme cum ar fi mâhnirea sau urmărirea satisfacțiilor materiale.
Tinerii din Manurewa angajați în acest proces sunt foarte conștienți de provocările societății lor și vor să transmită același sentiment de speranță pe care l-au cultivat în activitățile lor de clădire a comunității prin cântece care tratează teme precum solidaritatea colectivă, preocuparea continuă pentru cunoaștere și educație sau dimensiunile materiale și spirituale ale adevăratei prosperități.”
- Fotografii făcute înainte de actuala criză a sănătății. Un grup de tineri din Manurewa și din alte părți ale Noii Zeelande la o conferință de tineret din Auckland cu câteva momente înainte de a fi făcută o fotografie de grup. Conferința a oferit participanților posibilitatea de a se consulta cu privire la nevoile comunităților lor și de a face planuri de acțiune pentru îmbunătățirea societății lor.
Fia elaborează în continuare, descriind abordarea creării acestor melodii: „Mulți oameni din vecinătate explorează aceste concepte și multe alte concepte împreună pe măsură ce acționează. Pe parcurs, punem întrebări pentru a desprinde înțelegeri pătrunzătoare, apoi avem mai multe discuții și, în cele din urmă, încercăm să venim cu un cântec care să răspundă preocupărilor oamenilor.
„Când oamenii aud aceste cântece, ei își aud propria voce în ele.”
Muzica creată ca parte a „Manurewa Arts Project” poate fi găsită aici.