
Privind dincolo de criza medicala din regiunea Kurdistan din Irak
3 mai 2020
Puterea rugaciunii retroactive – un fenomen in afara timpului si nelimitat
7 mai 2020
6 mai 2020 BRUXELLES – În această perioadă ieșită din comun, în care actorii sociali folosesc mai mult ca niciodată comunicarea online pentru a face schimb de idei, Biroul din Bruxelles al Comunității Internaționale Bahá’í (BIC) a lansat un buletin informativ trimestrial pentru a împărtăși cu mai multă lume constatările desprinse din eforturile sale de a contribui la discursurile contemporane din Europa.
„Ni s-a părut oportun să instituim un buletin informativ în contextul restricționării interacțiunii sociale,” arată Rachel Bayani de la Biroul din Bruxelles. „Ne ajută să sintetizăm constatările și întrebările principale care apar în discursurile prevalente de azi și urmărește să pună în legătură colaboratorii noștri cu bogăția de subiecte abordate. Buletinul informativ reprezintă una din modalitățile de a include tot mai mulți oameni în conversații și de a construi o înțelegere comună în rândul lor”.
De zece ani, Biroul din Bruxelles coordonează demersurile bahá’ílor de a colabora cu UE, Consiliul Europei și alte organizații europene.
- De zece ani, Biroul din Bruxelles coordonează demersurile bahá’ílor de a colabora cu UE, Consiliul Europei și alte organizații europene.
- Biroul din Bruxelles al Comunității Internaționale Bahá’í găzduiește și întruniri proprii axate pe teme cuprinzătoare, cum ar fi rolul religiei în societatea europeană, și pe alte probleme presante ale Europei precum utilizarea unui limbaj care promovează incluziunea și chiar dezvoltarea inteligenței artificiale.
Abordările și contribuțiile Biroului se bazează pe principiile bahá’í, explică Bayani. „Acestea nu modelează doar ideile cu care Biroul contribuie la dezbateri, ci și poziția noastră în consultațiile referitoare la chestiuni esențiale. Suntem aici pentru a analiza alături de ceilalți modul în care conceptele legate de prosperitatea globală, dreptate și interdependența dintre noi pot fi aplicate problemelor sociale în context european”.
Biroul din Bruxelles al BIC își aduce contribuția la mai multe discursuri, printre care se numără cele despre migrație, coeziune socială și diversitate și consolidarea păcii în societățile care se confruntă cu conflicte violente.
Biroul găzduiește și întruniri proprii axate pe teme cuprinzătoare, cum ar fi rolul religiei în societatea europeană, și pe alte probleme presante ale Europei precum utilizarea unui limbaj care promovează incluziunea și chiar dezvoltarea inteligenței artificiale. Aceste întruniri se bucură de tot mai multă recunoaștere ca foruri care pot genera abordări și idei noi.
În primul număr al buletinului informativ, Biroul din Bruxelles oferă unele reflecții inițiale asupra crizei medicale mondiale. „Pe parcursul câtorva luni,” arată Biroul, „societatea și sistemele globale au fost puse la încercare în moduri noi și profunde. Începe să apară un discurs cu largă răspândire despre următoarea etapă a vieții noastre colective. … trebuie să reexaminăm și să evaluăm principiile fundamentale care conduc sistemul actual de guvernanță mondială. Pentru aceasta va fi nevoie de o reexaminare profundă a atitudinilor și presupunerilor pe care se bazează în prezent acest sistem.”