
Credința și pacea, analizate în Pakistan
10 decembrie 2017
O viziune a păcii: scene din Republica Democrată Congo
16 ianuarie 2018
Lideri africani abordează problema educației și cea a împuternicirii tinerilor
31 decembrie 2017
KHARTOUM, Sudan – În această lună, lideri africani preocupați de situația copiilor de pe continent s-au întrunit pentru a dezbate drepturile și bunăstarea copilului la un summit bianual major.
La întâlnirea regională din Khartoum au participat reprezentanți ai guvernelor din Sudan, Angola, Camerun și Sierra Leone, alături de agenții ale ONU, de ONG-uri și de organizații mass-media. Printre cei prezenți s-a numărat biroul din Addis Abeba al Comunității Internaționale Bahá’í, care a putut oferi o perspectivă proprie asupra subiectului.
„Desigur, Comunitatea Internațională Bahá’í nu se află aici pentru a crea politici,” a spus reprezentantul Comunității Internaționale Bahá’í (CIB), Solomon Belay. „Totuși, țelul nostru este să evidențiem și să cercetăm unele principii definitorii ale acestei chestiuni presante care este bunăstarea și prosperitatea copiilor.”
Printre aceste principii se numără promovarea educației pentru fete, păstrarea demnității și nobleței fiecărei ființe umane, accentuarea importanței educației atât spirituale, cât și materiale, și, în ultimă instanță, unitatea fundamentală a omenirii.
Summit-ul din această lună a fost găzduit de Comitetul African al Experților în Drepturile și Bunăstarea Copilului (African Committee of Experts on the Rights and Welfare of the Child – ACERWC). Acesta este un spațiu unde lideri guvernamentali și politici se întâlnesc cu regularitate și examinează activitatea inițiativelor ONU de apărare a drepturile copiilor. Deși este încă relativ nou, biroul regional CIB din Addis Abeba s-a străduit în ultimii ani să aducă pe scena africană învățăminte provenind din fondul tot mai mare de experiență al comunității internaționale bahá’í.
Prezentarea CIB la summit-ul ACERWC desfășurat luna aceasta la Khartoum a evidențiat activitatea comunităților bahá’í de pe întreg teritoriul Africii, activitate care pune pe primul loc educația morală, spirituală și intelectuală a copiilor.
Punctul central al prezentării bahá’í la summit a fost importanța critică a împuternicirii tineretului, a apărării bunăstării sale în societate și a cultivării unei generații cu preocupări sociale.
„Pentru ca cel mai mare potențial al copiilor și tinerilor să fie atins, este absolut necesar ca societatea să se unească în sprijinirea dezvoltării spirituale și morale a tinerilor de pe continent,” a spus Dr. Belay.