Tineri din Italia creeaza continut mass-media pentru a inspira viziunea unei lumi mai bune
2 aprilie 2020Prim-ministrul australian isi exprima recunostinta fata de comunitatea bahá’í
8 aprilie 20206 aprilie 2020
TUNIS, Tunisia – Comunitatea bahá’í din Tunisia s-a alăturat diverselor organizații religioase și ale societății civile care au adresat populației un mesaj dătător de speranță și încredere în contextul actualei crize medicale. Reflectând asupra împrejurărilor dificile ce domină lumea, scrisoarea face un apel atât la știință, cât și la religie, pentru ca acestea să conducă împreună o reacție eficace.
„Toți membrii corpului umanității se confruntă cu această criză ca egali,” se arată în declarație. „Ea ne-a împins să dezvoltăm calități spirituale precum unitatea, compasiunea și înțelegerea, precum și un spirit de evlavie colectivă și de strădanie comună. Realitatea demonstrează necesitatea unei orientări către servirea binelui comun, nu a interesului personal.”
Scrisoarea, care a stârnit interes în Tunisia și în regiune, a reprezentat rezultatul conversațiilor în care au fost implicate grupuri confesionale și diverși actori sociali din țară, care au cultivat legături strânse de prietenie contribuind la discursul despre coabitare.
Recunoscând necesitatea unor acțiuni urgente, aceste grupuri îndeamnă la o mai bună înțelegere a relației dintre știință și religie. Scrisoarea lor urmărește să infirme opiniile care pot fi contrare științei sau sfaturilor profesioniștilor din domeniul medical; să încurajeze respectarea măsurilor de siguranță luat de guvern; și să promoveze conștientizarea faptului că religia este o sursă de inspirație și de adevăruri despre identitatea noastră comună ca ființe umane.
„Situația actuală ne obligă să ne reexaminăm presupunerile fundamentale pe baza cărora funcționăm ca societate,” arată Mohamed ben Moussa, din partea biroului bahá’í de afaceri externe din Tunisia. „Într-o astfel de perioadă, vedem cu toții necesitatea unui mesaj de speranță, care să încurajeze noi conversații cu privire la întrebările ce se ridică.”
„Religia trebuie să fie în armonie cu știința și rațiunea,” continuă ben Moussa, „și să se dezică de superstiție și imitația oarbă.”
Și în alte țări, printre care se numără Bahrainul și Indonezia, comunitățile bahá’í au dat publicității declarații în care își exprimă speranța și îndeamnă la mai multă armonie în societățile lor.
https://news.bahai.org/story/1410/