
Intoarcerea Consilierilor marcheaza inceputul unei noi calatorii pentru lumea Bahá’í
10 ianuarie 2022
Malaezia – spirit de slujire
22 ianuarie 2022
CENTRUL MONDIAL BAHÁ’Í
Durabila moștenire de slujire a omenirii lăsată de ‘Abdu’l-Bahá a fost onorată de funcționari, diplomați și lideri religioși la o recepție organizată săptămâna trecută la Haifa.
O recepție organizată în Haifa săptămâna trecută a reunit funcționari guvernamentali, diplomați, lideri ai societății civile și lideri ai comunităților de credință — evrei, musulmani, creștini și druzi — pentru a marca centenarul înălțării lui ‘Abdu’l-Bahá și a onora durabila moștenire lăsată de El în Țara Sfântă și nu numai.
Președintele Israelului, Isaac Herzog, s-a adresat reuniunii într-un mesaj video, declarând: „Povestea vieții lui Abdu’l-Bahá a reflectat mesajul Său de bunătate, compasiune și nesfârșită străduință către perfecțiunea morală – pentru noi ca indivizi și pentru umanitate în ansamblul ei.
„Chemarea lui ‘Abdu’l-Bahá de a vedea ce unește mai degrabă decât ceea ce desparte, credința Sa profundă în umanitatea noastră comună și viziunea Sa de pace pe pământ continuă să reverbereze din locul Său de odihnă pământesc aflat chiar aici, în Țara Sfântă.”
Liderii comunităților de credință – evrei, musulmani, creștini și druzi – au participat la adunare.
Președintele a continuat: „Fie ca la acest centenar al trecerii Sale în neființă, aducerea în amintire a lui ‘Abdu’l-Bahá să fie o binecuvântare pentru noi toți, ca înțelepciunea învățăturilor Sale să aducă mângâiere și inspirație unei lumi care are nevoie de vindecare și să ajute omenirea să se apropie de o viziune a unității și păcii.”
Primarul Haifei, Einat Kalisch-Rotem, care a participat la recepție, a vorbit despre legătura istorică a orașului cu ‘Abdu’l-Bahá. Dr. Kalisch-Rotem și-a exprimat, de asemenea, aprecierea profundă față de Centrul Mondial Bahá’í și așteptarea plină de nerăbdare ca pelerinii și vizitatorii să se întoarcă în zonă.
Alți participanți, exprimându-și recunoștința pentru eveniment, au declarat că această întrunire și altele de acest fel organizate de Centrul Mondial Bahá’í au servit ca un far al speranței și au îngăduit oamenilor să depășească diferențele dintre ei.
Oaspeții au avut ocazia să vizioneze o expoziție despre ‘Abdu’l-Bahá și să urmărească un scurtmetraj intitulat ,,Un adăpost pentru întreaga omenire” care evidențiază aspecte ale vieții Sale de slujire în Țara Sfântă, unde era cunoscut de locuitori drept „Abbás Effendi.”
Oaspeții au avut ocazia să vadă o expoziție despre contribuțiile lui ‘Abdu’l-Bahá la dezvoltarea comunității Bahá’í și eforturile Lui neobosite de a promova unitatea umanității.
„‘Abbás Effendi a fost un individ cu adevărat unic”, a spus David Rutstein, Secretarul General al Comunității Internaționale Bahá’í. „Bahá’u’lláh s-a referit la El în multe feluri, dintre care doar câteva erau „Dascălul” și „Taina lui Dumnezeu.” Dar „Abbás Effendi și-a luat un singur titlu, acela de „Abdu’l-Bahá”— slujitorul Slavei.
„Într-adevăr, viața Sa rămâne un exemplu de dedicare în slujire, inspirând în continuare omenirea la peste 100 de ani de la săvârșirea Sa din viață ”, a spus dr. Rutstein.
Aceste sentimente s-au reflectat în diversitatea culturilor și a regiunilor lumii reprezentate la întrunire de către membrii Corpurilor Consilierilor Continentali care au călătorit la Haifa din toate părțile lumii pentru o conferință specială. Printre participanții la întâlnire se numărau membrii ai corpului diplomatic reprezentând multe țări diferite, văzuți aici cu unii dintre membrii Corpurilor Consilierilor Continentali.
Yair Lapid, prim-ministru supleant și ministru de externe, a declarat într-un mesaj video,: „Vă mulțumim că ați făcut din Israel un loc mai divers, mai bogat spiritual și mai frumos. Vă mulțumim pentru că ne împărtășiți cultura și credința voastră și pentru că arătați lumii un alt unghi al acestui pământ special.”
Articol în limba engleză aici.