
Casa de Adoratie din Chile: Cum sa promovam orase prospere
9 februarie 2022
Unitate in diversitatea noastra: Tunisia
23 februarie 2022
BIC New York: egalitatea dintre femei și bărbați, necesară ca să răspundem la crizele climatice
16 februarie 2022
BIC NEW YORK – Într-o nouă declarație dată publicității de Comunitatea Internațională Bahá’í (BIC) se arată că principiul egalității dintre femei și bărbați va trebui să fie integrat în mod programatic în procesele de guvernare în vederea cultivării capacității de recuperare în contextul crizei climatice.
„În timpul pandemiei și în perioada de după recentele catastrofe având cauze climatice, au existat numeroase momente în care umanitatea și-a demonstrat capacitatea de a acționa unită. Aceste momente ne-au arătat cât de importantă este o cultură a egalității pentru asigurarea unui răspuns eficace”, afirmă Saphira Rameshfar, reprezentantă a BIC.
Declarația face parte din materialele cu care BIC contribuie la cea de-a 66-a sesiune a Comisiei ONU pentru statutul femeilor, care va avea loc în luna martie. Sesiunea comisiei reprezintă principalul forum mondial anual al ONU pentru promovarea egalității de gen și emanciparea femeii. Evenimentul susține drepturile femeii și modelează standardele mondiale privind egalitatea.
Intitulată „În centrul capacității de recuperare: criza climatică drept catalizator pentru o cultură a egalității”, declarația BIC evidențiază necesitatea unei mai mari participări a femeilor în procesele de guvernare, în economie, în educație și în societate și analizează felul în care, în contextul unor riscuri climatice în creștere, „devine tot mai clar cât de benefic este pentru umanitate ca prezența femeilor în posturi de conducere să fie primită cu brațele deschise și promovată la fiecare nivel al societății…”
Printre altele, declarația precizează: „Recunoașterea faptului că o pluralitate de perspective este o condiție obligatorie pentru cercetarea eficace a provocărilor întâmpinate de societate va trebui să caracterizeze fiecare cadru de deliberare. Această recunoaștere trebuie integrată în eforturile de transformare a unor spații dominate în mod istoric de bărbați în medii de incluziune unde toate persoanele se simt încurajate să se implice și unde bărbații, motivați de un spirit de înțelegere, învață să se consulte în mod autentic cu femeile și să acționeze concertat cu acestea.”
Tocmai în astfel de perioade de turbulențe, arată BIC, apar ocazii profunde de redefinire a valorilor colective prin reexaminarea presupunerilor care stau la baza acestora.