Papua Noua Guinee: suprastructura Casei de Adoratie a fost finalizata
15 august 2021Solidaritate exceptionala: #StopHatePropaganda
21 august 2021Comunitatea Internațională Bahá’í Bruxelles: Promovarea unității și a apartenenței
BIC BRUXELLES, 18 august 2021, (BWNS) – În timpul pandemiei, oamenii din întreaga lume au văzut cum o revărsare de bunătate și generozitate între vecini poate transforma străinii în prieteni aproape instantaneu.
Dând o mână de ajutor și lucrând cot la cot, oamenii au trăit momente de conectare la ceva mai măreț decât ei înșiși. După cum rapoartele media au confirmat aceasta nu a fost o experiență izolată, ci mulți oameni au simțit un puternic sentiment de apartenență, nu numai la vecinătatea și națiunea lor, ci și la familia umană.
Aceste observații ale Biroului Comunității Internaționale Bahá’í (BIC) de la Bruxelles și înțelegerile pătrunzătoare desprinse din eforturile Baha’i de clădire a comunității au constituit o bază pentru o serie de discuții susținute de BIC sub titlul „Co-crearea unor vecinătăți pentru întâlniri și apartenență.”
Rachel Bayani de la Biroul de la Bruxelles afirmă: „Există un număr tot mai mare de vecinătăți din întreaga lume în care rezidenții, angajați în procesele educaționale bahá’í care vizează construirea capacității de servire a societății, sunt capabili să găsească puncte de unitate în jurul cărora pot să își organizeze eforturile și să inițieze proiecte cu scop comun.”
Ea continuă: „Aceste experiențe arată că atunci când sunt create spații sociale în care oamenii să discute despre nevoi și să întreprindă activități sociale care se concentrează pe unele aspecte ale bunăstării comunităților lor, cum ar fi educația tinerilor, calitatea mediului sau îmbunătățirea nutriției și sănătății, sentimentul unității și apartenenței crește.”
Evenimentul de lansare a seriei a fost găzduit în comun cu Intergrupul anti-rasism și pentru diversitate al Parlamentului European și Alliance4Europe, atrăgând peste 100 de participanți. Adunările au inclus oficiali ai Uniunii Europene și municipali, urbaniști, cadre universitare și lucrători cheie în domeniul social.
La evenimentul de lansare, domnul primar al Dublinului, Hazel Chu, a subliniat complexitatea problemelor legate de dezvoltarea urbană. Printre acestea se numără diferențele economice dintre vecinătăți și percepțiile diferite ale oamenilor din ele, o problemă pe care pandemia nu a făcut decât să o exacerbeze.
Acest lucru nu este [relevant] doar pentru Dublin”, a spus ea, „m-am uitat la statistici ale altor orașe și ceea ce veți găsi este că vecinătățile bogate devin mai bogate, iar cele care sunt sărace din punct de vedere economic rămân în urmă. Facilitățile nu ajung în locurile despre care oamenii cred: „oh, cei de acolo nu ar avea grijă de ele sau nu ar trebui să le aibă”. ”
Rolul designului urban în crearea de spații publice incluzive în vecinătăți a fost, de asemenea, un subiect de mare interes în cadrul adunărilor.
Juliette Jestin de la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) a declarat: „Principiul incluziunii ar trebui să fie împletit în structura [unei vecinătăți] chiar din stadii foarte timpurii. … Mai degrabă decât să fie proiectate pentru cel mai mic numitor comun, cele mai eficiente spații valorifică, de fapt, contribuțiile celor care le folosesc. ”
O altă participantă, Talia Melic, un bahá’í din Franța și cercetător în geografie urbană, a avansat ideea că lipsa de spații sociale deschise tuturor oamenilor dintr-o vecinătate, unde ei să se poată consulta despre problemele cu care se confruntă comunitatea lor, poate împiedica capacitatea oamenilor de a acționa potrivit simțului lor de justiție și responsabilitate colectivă.
„Una dintre marile nedreptăți ale separării într-o vecinătate”, explică doamna Melic, „este că mulți oameni nici măcar nu sunt conștienți de inegalitatea care există în propria zona de locuit și de condițiile vieții vecinilor din apartamentul de lângă ei. Pentru că spațiile sociale în care se pot aduna oameni diferiți sunt puține sau nici măcar nu există.
„În cele din urmă, unitatea în diversitate nu este un scop în sine…ci un mijloc de a lucra pentru transformarea unei comunități care poate reflecta capacitățile și bogăția pe care o aduc diferiți indivizi.”
Articol în limba engleză online aici