
Adunarea Generală a Națiunilor Unite condamnă bilanțul Iranului în domeniul drepturilor omului, în timp ce poporul Iranian se sacrifică pentru dreptate și egalitate
19 decembrie 2022
Arte: Tinerii din Vancouver îmbrățișează puterea muzicii pentru a trezi aspirații înalte
26 decembrie 2022
O inițiativă a Bahá’ílor din Viena care oferă cursuri de limba germană pentru familiile nou sosite a permis, de asemenea, oamenilor diverși să depășească prejudecățile.

O inițiativă a Bahá’ílor din Viena care oferă cursuri de limba germană pentru familiile nou sosite a permis, de asemenea, oamenilor diverși să depășească prejudecățile.
22 decembrie 2022
VIENA — Ceea ce a început în urmă cu patru ani ca niște cursuri de limbă germană oferite de un grup de tineri pentru părinții și vecinii lor nou sosiți în Austria a evoluat în ceva mult mai mare.
Întâlnirile săptămânale la un centru comunitar operat de bahá’íi din Viena reunesc grupuri mici de oameni nu numai pentru a-și dezvolta abilitățile lingvistice, ci și pentru a construi legături puternice de prietenie.
„Este un loc în care oamenii, dintre care mulți care au fost în tabere opuse ale diviziunilor religioase în țara lor de origine, transcend diferențele”, spune Puria Mahally, un membru al comunității Bahá’í.
Denumite „Language Café” („Cafeneaua limbilor”), sesiunile săptămânale au luat naștere din eforturile mai multor tineri dintr-un cartier din Viena, care au fost implicați în programe de educație morală Bahá’í care construiesc capacitatea de a sluji societatea.
Dl Mahally spune: „Cafeneaua limbilor” oferă participanților o oportunitate de a avea conversații între ei pe teme precum prietenia, egalitatea femeilor și bărbaților și umanitatea noastră comună. Familii diverse vin să vadă cum împărtășesc multe dintre aceleași provocări și aspirații.”

„Cafeneaua limbilor” oferită de Bahá’íi din Viena oferă participanților ocazia de a avea conversații între ei pe teme precum egalitatea femeilor și bărbaților și unitatea esențială a umanității. Prin aceste discuții, oamenii de diverse credințe au reușit să găsească un teren comun și să depășească diferențele.
Liselotte Falk, un alt membru al comunității Bahá’í, explică faptul că, deoarece discuțiile lor evidențiază serviciul acordat concetățenilor, participanții sunt motivați să contribuie la dezvoltarea „Cafenelei limbilor” în sine.
„De exemplu, inițiativa a motivat în special femeile să se ajute reciproc pentru a-și îmbunătăți abilitățile de alfabetizare”, spune ea. „Pentru unele femei, acest lucru este deosebit de dificil, deoarece au fost împiedicate să primească educație formală în propria lor limbă maternă.”
Dna Falk spune că, după consultarea cu privire la această problemă, unii dintre participanți, cu asistența echipei de organizare a „Cafenelei limbilor”, au început să ofere cursuri de alfabetizare în limbile lor materne.
Rahima, care a lucrat anterior ca director de școală în Afganistan și acum este un membru cheie al echipei de organizare a Language Café, spune: „Oamenii au luat întotdeauna decizii cu privire la femei și deseori le-au refuzat educația. Dar acum, dezvoltându-ne alfabetizarea și competențele lingvistice, devenim autonomi și independenți. Suntem capabili să ne ocupăm mai bine de educația copiilor noștri.
„Când vorbesc cu diferite femei care participă la cafenea, toate spun că este prima dată când experimentează un adevărat spirit de servire.”
Fahima, un alt participant, subliniază că întreaga inițiativă a dat naștere la ideea că religia poate acționa ca o forță pentru progresul social. „În trecut, ni se spunea mereu ce să facem, ce să nu facem, cu ce oameni să avem contact și cu care să nu avem. Dar ceea ce văd aici sunt adevăratele valori ale tuturor religiilor.”
Ea adaugă: „Puteți vedea sinceritatea în fapte. Vedeți oameni din diferite religii aici susținându-se și mâncând împreună. Este atât de frumos să experimentezi un astfel de mediu în care nu există nicio dezbatere despre diferențe. În schimb, ne concentrăm pe ceea ce ne unește pe toți, dorințele noastre pentru familiile noastre și dorința de a promova o lume mai pașnică.”
Sursă: https://news.bahai.org/story/1634/