
Puterea rugaciunii retroactive – un fenomen in afara timpului si nelimitat
7 mai 2020
Rolul religiei in lupta impotriva pandemiei de coronavirus
12 mai 2020
Un tânăr din Dar Es Salaam. Tanzania folosește arta digitală pentru a încuraja respectarea măsurilor preventive de păstrare a sănătății cum ar fi distanțarea socială. M-am simțit motivate să arunc o lumină asupra realităților actuale și să împărtășesc câteva sfaturi cu privire la sănătate, spune artistul. Am vrut să arăt prin ilustrații cum oamenii fac față epidemiei. Poza 2: Bahá’í din America Latină și Spania au produs clipuri cu muzică înălțătoare pentru tineri. Acest cântec ,,La fuerza del amor” însemnând puterea dragostei, îi încurajează pe tineri șă-și transpună gândurile pozitive în acțiune.
Centrul Mondial Bahá’í – 11 mai 2020
În această perioadă unică, artele sunt deosebit de importante în încurajarea reflecției asupra dimensiunii spirituale a vieții umane și insuflarea speranței. Bahá’íi și compatrioții lor de pe tot cuprinsul lumii au recurs la arte pentru a arunca o lumină asupra temelor care captivează conștiința publică așa cum ar fi interconectivitatea umanității.
Inițiativele creative oferă oamenilor o cale de a ajunge la prieteni și a-i ajuta să-și diminueze anxietatea. Operele artistice pot spori sentimentele de speranță, coeziune precum și unitatea unei societăți, spune Simina, artist grafician din România.
Oameni de toate vârstele, dar mai ales tineri, au găsit căi de a înălța spiritele concetățenilor lor prin muzică, podcasturi, picturi și desene, teatru, teatru de păpuși, poezie și desene digitale. Astfel de lucrări se concentrează asupra dezvăluirii frumuseții care există în lume și transmiterii unor perspective noi cu privire la circumstanțele prezente.
Nadiv, un tânăr musician din Kenya, reflectând asupra folosirii artelor pentru exprimarea ideilor constructive spune: Am fost capabili să abordăm chestiuni aflate în centrul îngrijorării comune în timpul pandemiei, prin muzică și să aducem oamenii laolaltă pentru a contribui la expresii de solidaritate. Artele sunt cu adevărat o voce pentru cei fără de voce. Când nu poți spune ceva direct, poți exprima acel lucru prin mijloace creative.
Mulți au recurs la arte pentru a-și arăta aprecierea față de cei care oferă serviciile de care avem cea mai mare nevoie în această perioadă și pentru a se asigura că informația privind măsurile de sănătate ajunge în toate comunitățile.
Meadow, un pictor din Statele Unite, spune că folosindu-ne mâinile și vocile, am văzut cum fiecare poate să creeze ceva frumos și cu putere de inspirație pentru bucuria celorlalți. Creativitatea îngăduie inspirației să curgă, înălțându-ne spiritele și ajutându-i pe cei din jurul nostru.
Ceea ce urmează este o mică selecție din numeroasele expresii artistice inspirate din învățăturile Bahá’í produse în această perioadă.

Un tânăr din Dar Es Salaam. Tanzania folosește arta digitală pentru a încuraja respectarea măsurilor preventive de păstrare a sănătății cum ar fi distanțarea socială. M-am simțit motivat să arunc o lumină asupra realităților actuale și să împărtășesc câteva sfaturi cu privire la sănătate, spune artistul. Am vrut să arăt prin ilustrații cum oamenii fac față epidemiei.

Bahá’í din America Latină și Spania au produs clipuri cu muzică înălțătoare pentru tineri. Acest cântec ,,La fuerza del amor” însemnând puterea dragostei, îi încurajează pe tineri șă-și transpună gândurile pozitive în acțiune.

Învățătorii unor lecții de educație morală pentru copii din Italia au înregistrat un teatru de păpuși pe tema dreptății și l-au publicat pe site-ul Stelle Splendenti (Stele Strălucitoare). Acest site web, unul din cele câteva inițiative ale comunității Bahá’í din țară, a fost creat ca răspuns la pandemia de coronavirus și oferă acces la resurse multimedia pentru a ajuta familiile să exploreze împreună cu copiii lor care sunt cele mai necesare calități spirituale în această perioadă.

Tineri care au participat la programele educaționale ale comunității Bahá’í din Nanaimo, Canada, au organizat o tabără pentru tineri online și au reflectat cum pot ei să îi servească pe ceilalți, în această perioadă de criză. Acest video a fost realizat de acești tineri pentru a explora tema smereniei.

Tineri din Minsk, Belarus, au creat un video în care recită poezii, pe care le-au scris, despre cum văd ei frumusețea umanității și despre fapte bune.

O artistă din Statele Unite a creat un video pentru a împărtăși deprinderi de pictură precum și conceptele spirituale care au inspirat-o în lucrările ei.

O Piesă monolog jucată de un actor din România intitulată Exil către Paradis explorează evenimente istorice semnificative ale Credinței Bahá’í. Înregistrări multiple ale actorului interpretând roluri diferite au fost combinate pentru a istorisi o povestire completă.

O familie din Regatul Unit interpretează o selecție de muzică live pe tema unității esențiale a umanității. Multe astfel de transmisiuni au fost făcute pe tot cuprinsul lumii, din sufragerii, pentru a încuraja reflecția asupra unor principii spirituale profunde.

O inițiativă a câtorva muzicieni din Auckland, Noua Zeelandă, intitulată Iluminați Lumea, a adus împreună oamenii pentru a crea lucrări muzicale care aruncă o lumină asupra provocărilor cu care se confruntă societatea lor.

Copii din Berlin, Germania, care iau parte la lecții de educație Bahá’í pentru copii, au făcut desene pe tema speranței pentru vârstnicii aflați la o casă de bătrâni.

Un grup de artiști din Norte del Cauca, Columbia, au compus un cântec vesel, cu un mesaj despre luarea măsurilor de sănătate necesare.

Această lucrare, intitulată În inima unității, este despre felul în care speranța se poate răspândi de la inimă la inimă. Ea a fost inspirată de conversațiile din cadrul unui grup de tineri care se adună săptămânal online, ca să împărtășească idei despre cum pot continua să-și servească societățile în actualele circumstanțe.
Trei frați din Insulele Andaman și Nicobar au produs un podcast în mai multe episoade cu povești din istoria Credinței Bahá’í care demonstrează perseverența în fața provocărilor.
Articol în engleză online aici