„Pentru îmbunătățirea lumii”: Publicația lansează o nouă ediție la Convenția Internațională
2 mai 2023A 13-a Convenție Internațională: În drum spre casă, delegații radiază spiritul unității
4 mai 20233 mai 2023
CENTRUL MONDIAL BAHÁ’Í— O recepție organizată la Haifa a reunit peste 160 de delegați și consilieri ai celei de-a 13-a Convenții Internaționale și aproximativ 150 de oficiali guvernamentali, diplomați, lideri ai societății civile și lideri ai comunităților religioase– evrei, musulmani, creștini și druzi — ca să exploreze procesul electoral global asociat Convenției , precum și eforturile mai ample Bahá’í de a promova transformarea socială.
Primarul orasului Haifa, doamna Einat Kalisch-Rotem, și-a exprimat aprecierea profundă pentru oportunitatea de a se adresa grupului divers și admirația ei de lungă durată pentru credința Bahá’í. „Este o onoare pentru mine să stau aici în fața dumneavoastră în calitate de primar al Haifei, orașul în care se află unul dintre simbolurile sale emblematice și unul dintre cele mai sacre și spirituale locuri pentru comunitatea Bahá’í. Centrul Mondial Bahá’í, inclusiv Mausoleul lui Báb și terasele, este un simbol al angajamentului Bahá’í față de unitate, pace și egalitate.”
Dr. Kalisch-Rotem a adăugat: „În calitate de primar al orașului Haifa, sunt angajată să susțin valorile credinței Bahá’í și să mă asigur că toți locuitorii din Haifa se simt bineveniți și apreciați. Orașul nostru găzduiește oameni de multe credințe și medii diferite și cred că suntem mai puternici atunci când sărbătorim diversitatea noastră și lucrăm împreună pentru a crea un viitor mai bun.”
David Rutstein, Secretarul General al Comunității Internaționale Bahá’í, s-a adresat acelei întruniri, declarând: „Suntem încântați să vă oferim o privire asupra lumii Bahá’í, ai cărei reprezentanți au călătorit în lung și în lat pentru a duce la bun sfârșit o activitate sacră, datoria — de a alege Casa Universală a Dreptății, organul suprem de conducere al lumii Bahá’í”.
Unii dintre delegații Convenției au vorbit despre propriile lor experiențe de participare la Convenție. Lyazzat Yangaliyeva, o doamna delegat din Kazahstan, a spus că ceea ce a făcut întâlnirea deosebit de specială pentru ea a fost „să vezi oameni din întreaga lume adunați într-un singur loc, uniți într-o singură responsabilitate comună, sacră”.
Dna Yangaliyeva a asemănat Convenția cu o grădină plină cu diverse flori, a căror frumusețe este sporită de diversitatea lor.
Henry Tamashiro, un delegat din Vanuatu, a subliniat dorința comună a tuturor participanților la Convenție pentru un viitor mai bun atât pentru generațiile actuale, cât și pentru cele viitoare. „Vrem ca zilele noastre de mâine să fie mai bune decât zilele noastre de ieri”, a spus el.
Pentru a realiza această speranță, a spus domnul Tamashiro, este nevoie de o nouă concepție a leadershipului bazată pe serviciul pentru societate. El a mai adăugat că participarea la Convenție este în sine o expresie a dorinței de progres social. „Alegerea corpului de conducere al credinței Bahá’í ne va ajuta de fapt în căutarea unei lumi mai bune.”
Un film de 7 minute, intitulat „Summons to Service” (Apeluri la servire), a fost produs cu această ocazie și explorează procesul electoral global Bahá’í, care se distinge prin lipsa de nominalizări și de campanie.
Ariane Sabet, secretarul general adjunct al Comunității Internaționale Bahá’í, a spus că filmul „descrie modul în care Credința Bahá’í își administrează afacerile și își organizează alegerile, de la bază până la nivel internațional, concentrându-se pe bunăstarea umanității. Filmul oferă o privire de ansamblu asupra a ceea ce este în esență o inovație în guvernare, pe care învățăm să o aplicăm în circumstanțe din ce în ce mai complexe.”
Un film de 7 minute, Summons to Service (Link: https://vimeo.com/823250880/ebcbb3b82b?share=copyintitulat), a fost produs cu această ocazie și explorează procesul electoral global Bahá’í, care se distinge prin lipsa de nominalizări și de campanie electorala.