Participa

     

Construieşte


o comunitate

 

Bahá'íi consideră că schimbarea socială începe cu spiritualitatea, cu descătușarea dorințelor oamenilor de a servi umanitatea și de a lucra unii cu alții pentru binele vecinătății și a celor alături de care trăiesc. Comunitățile Baha'i sunt ateliere deschise pentru toată lumea. Împreună învățăm în mod practic procesul de construire spirituală a comunității.

rugaciuni

Rugăciuni

Daily prayer and intimate communion with God are the foundation for strong families and communities.

 

Cursuri ruhi

Ceruri de studiu

Punerea în practică a Cuvântului lui Dumnezeu prin procese de învățare colectivă, acțiune și reflecție

Clase de copii

Adolescenţi şi tineri

Tinerii sunt sprijiniți să-și dezvolte gândirea morală și capacitatea de a lucra în serviciul umanității.

Clase de copii

Copii

Youths are mentored to develop moral reasoning and the capacity to serve humanity.

Alegerea Adunărilor Spirituale Locale 

O trăsătură unică a Credinței Bahá’í este sistemul său administrativ. Nu există lideri individuali. Ci toate adunările locale și naționale, precum și organismul mondial, Casa Universală a Dreptății, sunt alese prin vot secret. Nimeni nu este nominalizat în alegeri și nimeni nu încearcă să îi convingă pe oameni să voteze pentru o anumită persoană. După rugăciuni și reflecție, Bahá’íi votează pentru cei despre care simt că sunt cei mai capabili și, în același timp, cei mai înclinați spre spiritualitate.

În fiecare an, în zilele de 20–21 aprilie, (din 20 aprilie de la apusul soarelui, până la apusul soarelui în 21 aprilie), marchează un eveniment deosebit de important pentru viaţa Comunităţii Bahá'í – alegerile noilor membri ai Adunărilor Spirituale Locale, care sunt de fapt nucleul vieţii de comunitate.  Conform  scrierilor lui Shoghi Effendi, lor le revine sarcina de a îndruma prietenii în câmpul de servire şi de a promova o atmosferă de unitate şi sprijin reciproc, de a asigura dezvoltarea spirituală a tinerilor şi educarea copiilor.

"Aceste Adunări Spirituale sunt lămpi strălucitoare şi grădini cereşti din care parfumurile de sfinţenie sunt răspândite în toate regiunile şi luminile cunoşterii sunt revărsate asupra tuturor lucrurilor create. De la ele porneşte duhul vieţii în toate direcţiile. Ele sunt într-adevăr izvoarele puternice ale progresului uman în toate timpurile şi în toate condițiile."'Abdu'l-Bahá – ("Dumnezeu trece pe lângă noi" – pag. 238)