Pentru baháí, serviciul adus altora conferă vieţii înţeles şi scop. Orice muncă sau profesie îndeplinită într-un spirit de serviciu către umanitate este considerată cea mai înaltă formă de adoraţie a lui Dumnezeu. Educarea copiilor şi grija pentru familie sunt de asemenea considerate forme lăudabile de serviciu şi adoraţie. Baháíi văd serviciu adus altora ca şi cheia către realizarea unei societăţi globale care oferă adevarata prosperitate – spirituală şi materială – pentru toţi oamenii.

Pe lângă formele personale de serviciu, comunitatea baháí întreprinde proiecte colective de serviciu potrivit priorităţilor şi ţelurilor stabilite de către Casa Universală a Dreptăţii. Astfel de acte de serviciu pot să includă facilitarea cercurilor de studiu, predarea lecţiilor pentru copii, mentoratul grupurilor de tineri şi găzduirea programelor devoţionale. Baháíi sunt de asemenea implicaţi într-o cuprinzătoare varietate de proiecte de dezvoltare economică şi socială pentru a ridica nivelul bunăstării materiale şi spirituale a umanităţii. Mulţi tineri baháí petrec un an sau doi după liceu sau în timpul facultăţii în serviciu pentru Credinţa Baháí, deşi nu li se cere să facă asta. Baháíi mai pot alege dintre multe oportunităţi de serviciu pentru dezvoltare comunitară, educaţie şi alte forme de serviciu social în Statele Unite şi în străinătate. Înainte de a-şi asuma un angajament la serviciu, o persoană este încurajată să se roage despre acest lucru şi să se consulte cu familia şi cu Adunarea Spirituală Locală.

O trăsătură relativ nouă a sistemului baháí a fost dezvoltarea unei serii de institute naţionale şi regionale de pregătire care ţintesc la sporirea capacităţii comunităţii baháí de a oferi serviciu umanităţii în întregime. Utilizând în general o abordare de tip învăţare la distanţă prin desfăşurarea de facilitatori la baza comunităţii, aceste institute sunt proiectate să ajute membrii comunităţii baháí şi pe alte persoane interesate pentru a dobândi felurile de atitudini, abilităţi şi capacităţi care sunt necesare pentru a ajuta la stimularea dezvoltării civilizaţiei paşnice şi prospere a cărei viziune se găseşte în scrierile baháí.


“The foundation of that spirit is the love of God; and its method, the love and service of mankind. Many who have never heard of this revelation teach its laws and spiritual truths. These people are performing what Baha’u'llah hath commanded though they never heard of him.”

— Abdu'l-Baha

Principii si practici

 • Egalitatea dintre femei şi bărbaţi

  Încă de la începuturile ei de acum aproape o sută cincizeci de ani, Credinţa Baháí a propovăduit egalitatea dintre...

 • Armonia dintre ştiinţă şi religie

  Baháíi resping noţiunea că există un conflict inerent între ştiinţă şi religie. În loc de aceasta, ei cred că...

 • Consultaţia

  Consultaţia este o metoda distinctă, lipsită de adversitate de luare a deciziilor, ale cărei principii au fost...

 • Serviciu adus umanităţii

  Pentru baháí, serviciul adus altora conferă vieţii înţeles şi scop. Orice muncă sau profesie îndeplinită într-un...

 • Căsătoria şi familia

  Căsătoria şi familia reprezintă temelia civilizaţiei umane. În mediul familial învăţăm să ne confruntăm cu...

 • Postul bahá'í

  Din 2 şi până în 20 martie, bahá’íi din întreaga lume se trezesc înainte de răsărit pentru a servi micul dejun şi a...

 • Pelerinajul

  În fiecare an, mii de pelerini bahá’í vin din întreaga lume să se roage şi să mediteze la mormintele şi Locurile...

 • Investigarea independentă a adevărului

  Investigarea independentă a realităţii, fie ea ştiinţifică sau religioasă, este cu tărie încurajată în Scrierile lui...

 • Calendarul bahá'í

  Anul bahá’í este alcătuit din 19 luni a câte 19 zile fiecare (361 de zile), cu adăugarea "Zilelor Intercalare"...

 • Simboluri baha’i

  Steaua cu noua colturi O simpla stea cu noua colturi este folosita in mod obsinuit de baha’I ca simbol al Credintei lor....

 • Principii şi practici

  A deveni bahá’í înseamnă a răspunde chemării divine actuale şi a te alătura unei fraternităţi globale angajate în...