cdsRedGrammer

Adunarea Spirituală Națională a Bahá`ílor din România este încântată să anunțe vizita d-lui Red Grammer și a soției sale Jan în București, în perioada 12-15 iunie 2017.

Red Grammer este Bahá`í și unul dintre cei mai buni artiști pentru copii și familii din America. Descris de  Parent’s Magazine drept “cea mai bună voce a muzicii pentru copii” Red a stabilit standardul de aur în compunerea și interpretarea unei muzici care ne reconectează jucăuș cu tot ce este mai bun în noi.  Mai jos, vă trimitem mai multe informații despre prietenul nostru, Red care a mai fost în România acum 7 ani. Poate veți dori să îl cunoașteți mai bine și să povestiți prietenilor interesați...

Despre Red

ConcertRedGrammerRedGrammer3

Red și-a început cariera de artist înlocuindu-l pe Glenn Yarborough ca tenor principal din renumitul trio folk, The Limeliters. În aceeași perioadă, Red și Kathy Grammer, au început să scrie cântece pentru copiii lor, David și Andy, care au dus la prima sa înregistrare pentru copiii, Can You Sound Just Like Me? prezentată pe NPR’s “All Things Considered”. Dându-și seama că puteau realiza ceva special, s-au întors la muncă și au scos albumul Teaching Peace, numit de The All Music Guide drept “unul din primele cinci albume pentru copii din toate timpurile” și câștigătorul unui Premiu Clasic Parents' Choice. A fost urmat de albumele  premiate - Down the Do Re Mi, Red Grammer’s Favorite Sing Along Songs, Hello World, Bebop Your Best (nominalizat la Grammy), și, cel mai recent, Circle of Light. Iubite de copiii și părinții din toată lumea, cântecele sale pentru copii sunt, de asemenea, o resursă neprețuită pentru profesori, care le folosesc pentru a comunica teme precum atenția față de ceilalți, excelența, caracterul unic și diversitatea, într-un limbaj pe care copiii îl înțeleg imediat și îl îmbrățișează cu drag. 

Combinând una din cele mai bune voci din domeniu cu un simț acut al spectacolului și execuției, concertele live ale lui Red încântă publicul de toate vârstele din centre de artă și educative din toată lumea. De asemenea, este adesea orator principal și artist invitat la conferințele naționale și regionale educative din SUA și Canada.

Ultima înregistrare a lui Red, “BeBop Your Best! …Music To Build Character By”, este o colecție de cântece pentru copiii de toate vârstele, nominalizată la Premiile Grammy, compusă împreună cu textiera Pamela Phillips Oland. Debordând de umor, istețime, curaj și farmecul irezistibil al lui Red, “Truthfulness”, “Integrity”, “Responsibility”, “Citizenship” și multe alte cântece nu au sunat niciodată atât de bine și nu au fost niciodată atât de aproape de ascultători ca atunci când acest extraordinar artist de familie le împărtășește cu bucurie. 

RedGrammer1Momente educative

 

Unele din cele mai importante conversații pe care le avem cu copii au loc în cele mai neașteptate momente. Ceea ce face muzica lui Red Grammer valoroasă este faptul că reușește, în mod constant, să creeze oportunități pentru ca aceste momente speciale să apară. Fie că este vorba despre timiditate, despre cum să înveți să vezi dincolo de neajunsurile altora pentru a le aprecia frumusețea interioară, despre cum să aperi ceea ce este corect sau o mulțime de alte subiecte pe care Red le îmbină armonios în cântecele sale, muzica ne oferă nenumărate ocazii de a vorbi despre lucrurile care contează cu adevărat pentru tine și copiii tăi. Iată câteva din cântecele sale care fac exact acest lucru…

Say Hi! - timiditate

See Me Beautiful – să vezi frumusețea oricui, chiar atunci când sunt enervanți 

Integrity – cum este să faci ce trebuie când nu privește nimeni?

Listen – bătăile de inimă sună la fel, indiferent de culoarea sau originea cuiva.

Place In the Choir – chiar și cei mai diferiți oameni pot lucra împreună 

On The Day You Were Born - Wow! Fiecare este un miracol, nu-i așa?

When I Get A Feeling – mă pot împrieteni cu toate sentimentele mele?

Time Together – trebuie să facem asta mai des

Digging For Diamonds – ce comori așteaptă să fie descoperite în interiorul meu?

With Two Wings – ce înseamnă egalitatea între sexe?

Shining Eyes – văd atât de multe lucruri când mă uit în ochii tăi 

Patience- este greu uneori, nu-i așa?

I Am A Bucket Filler – ce fel de persoană doresc să fiu?

Mai multe pe site: http://www.redgrammer.com/

 

Mărturie personală - Red Grammer

,,Într-o zi de sâmbătă, acum mulți ani, în timp ce cântam cu colegii mei de trupă din clasa a 10-a un cântec de dans în New Jersey, am trăit ceva care mi-a schimbat viața pentru totdeauna. 

Ieșisem din spatele tobelor pentru a-mi bălăngăni picioarele la marginea scenei, fredonând cântecul rock folk emoționant al celor de la Youngblood, Get Together, care începea așa: „Dragostea nu este decât un cântec pe care îl cântăm, frica este modul în care murim. Poți face munții să răsune sau poți face îngerii să plângă...”. Cântam cu ochii închiși. Mi-era prea frică să mă uit în ochii oamenilor care ascultau. Cântecul m-a purtat undeva în altă parte și când am terminat, am deschis încet ochii. Spre mirarea mea, am văzut că grupul de fete care stăteau în fața scenei aveau lacrimi în ochi. Ce se întâmplase? Melodia, ritmul, poezia și o explozie de sentimente din interiorul meu creaseră un amestec puternic de vibrații în aer, care s-au conectat cu ascultătorii, călătorind în fiecare din canalele lor auditive și gâdilindu-le nervul auditiv, creând un moment magic și minunat în inimile lor. De aceea cânt. Este ceva sacru, de nedescris, care mă amețește și mă face recunoscător și umil în același timp. Îmi conectează inima cu inimile voastre și împreună trăim stări ca bucurie, încântare, supărare, amuzament, înțelegere, pace.

Arta are această putere.”

Mesajul lui Red către profesori și învățători

În miile de vizite făcute la școli în ultimii 30 ani am observat că în clasele în care profesorii au inclus în mod frecvent un oarecare tip de artă – muzică, poezie, literatură sau arte vizuale -  copiii au ochii mai strălucitori. Ei sunt mai prezenți, plini de viață și dornici să învețe. Este un fenomen atât de vizibil, încât m-am întrebat de multe ori „de ce”?

Am ajuns să cred că motivul este acela că elevii sunt conștienți de faptul că școala lor este un loc în care învățarea, sentimentele și dezvoltarea se produc la un loc și acest lucru le stimulează atât creierul, cât și inima, iar sentimentul este extrem de plăcut. Să te simți acceptat cu totul și energizat este o experiență puternică, pe care copiii și-o doresc iarăși și iarăși. Și știți ce? Cercetările ne arată că atunci când legăm informațiile de emoții, se păstrează în memoria noastră la un nivel mult mai profund, mai permanent.

Învățători, știu cât de ocupați sunteți cu toate standardele și testele și cât de puțin timp aveți să faceți tot ce vi se cere. Amintiți-vă, însă, muzica este cel mai bun prieten al vostru. Folosiți-o. Poate calma clasa, o poate antrena, amintește fiecăruia să dea ce are mai bun, provoacă chicote și deschide inimile, spunând fiecărui copil din clasă că este OK să aibă sentimente puternice. Și, în mod uimitor, o face mai repede decât puteți spune: „Nu avem timp pentru muzică”.

“This new-born Administrative Order incorporates within its structure certain elements which are to be found in each of the three recognized forms of secular government, without being in any sense a mere replica of any one of them, and without introducing within its machinery any of the objectionable features which they inherently possess. It blends and harmonizes, as no government fashioned by mortal hands has as yet accomplished, the salutary truths which each of these systems undoubtedly contains without vitiating the integrity of those God-given verities on which it is ultimately founded.”

— Shoghi Effendi