HOME  //  Info  //  Fondatori şi istorie

On the evening of May 22, 1844, the Báb declared His Mission in this room
(pictured) in the Persian city of Shiraz

 

Credinţa Bahá'í este cea mai tânără dintre religiile monoteiste independente din lume.Fondată în Iran în 1844, ea are acum mai mult de cinci milioane de practicanţi în 236 de ţări şi teritorii. Bahá'íi provin din aproape fiecare fond naţional, etnic şi religios, ceea ce plaseaza Credinţa Bahá'í pe locul doi in privinta raspandirii geografice pe plan mondial.

Bahá'íi văd religiile majore ale lumii, ca parte a unui proces unic, progresiv prin care Dumnezeu descoperă voia Lui pentru omenire. Bahá'u'lláh (1817-1892), Fondatorul Credintei Bahá'í, este recunoscut ca fiind cel mai recent dintr-o linie de Mesageri Divini care include pe Avraam, Moise, Buddha, Zoroastru, Cristos şi Mahomed.

Tema centrală a mesajului lui Bahá'u'lláh este aceea că umanitatea este o singura rasa şi că a venit ziua pentru unificarea omenirii într-o societate globală. În timp ce reafirmă principiile etice fundamentale comune tuturor religiilor, Bahá'u'lláh dezvăluie, de asemenea, noi legi şi învăţături pentru a pune bazele unei civilizaţii globale. "O nouă viaţă," a declarat Bahá'u'lláh, "se trezeste , în această epocă, în toate popoarele de pe pământ."

Comunitatea Bahá'í , la nivel mondial, este formată din oameni proveniti practic din fiecare fond rasial, etnic sau religios și activitățile sale sunt îndreptate către a da o expresie practică viziunii lui Bahá'u'lláh asupra unităţii lumii. Vă invităm să aflaţi mai multe despre credinţa Bahá'í şi de a beneficia de principiile spirituale şi de aspectele practice găsite în Revelația lui Bahá'u'lláh, mesajul lui Dumnezeu pentru umanitate, pentru această zi.