Conferința Națională de Tineret

9-11 octombrie 2015, Costinești

Scopul Conferinței:

Conferinta de tineret bahaiAceastă Conferință, ce face parte dintr-un șir internațional de evenimente dedicate tinerilor din toate colțurile pământului, oferă cadrul în care tineri din România, care au în comun dorința de a crea o lume nouă, să se întâlnească pentru a explora teme și întrebări caracteristice perioadei tinereții, pentru a-și dezvolta simțul responsabilității față de construirea comunității și pentru a-și consolida înțelegerea importanței credinței și tenacității într-o viață dedicată servirii umanității. Cu spiritul vibrând și cu hotărâre, tineri din toate mediile, deja angajați în aceste activități sau pregătindu-se să o facă, își construiesc propria capacitate de a răspunde cu înțelepciune, curaj și smerenie tulburărilor cu care se confruntă societatea în prezent. Scopul Conferinței este de a aduce laolaltă acești tineri, experiențele și entuziasmul lor, pentru a suda legături de prietenie ce vor galvaniza mai departe eforturile lor.

 

 
Locație și costuri: 
 
★ Hotel Corsa în Costinești, incinta BTT, (pe malul lacului, la 100 m de mare), 907090, Constanța. Site: www.complexcorsa.ro

★ 300 de lei de persoană pentru cazare și masă pentru  trei zile.

★ estimare cost transport București-Constanța-Costinești cu trenul dus-întors, 130 de lei

★ pentru sprijin financiar pentru cazare sau/și transport există un Buget alocat de către Comunitatea Națională Bahá`í ce poate fi accesat contactând  Secretariatul Național: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   tel: 0740 960 501 sau direct organizatorii :    Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Telefon: 0724 215 477, (Ivone) 0729 082 053 (Antusa)

 Subiecte de discuție:

1.    Perioada tinereții (caracteristici care disting generația lor, scop moral dublu, servire, o viață coerentă)

2.    Începutul adolescenței (caracteristici, rol mentor, ajutor și împuternicire, programul pentru adolescenți, animatori)

3.    Promovarea sprijinului și ajutorului reciproc (însoțire)

4.    Tinerii și construirea comunității (pași și planuri)

5.    Contribuind la progresul civilizației

Program:

Atât materialul ce va fi studiat cât și structura programului se mulează pe experiența Conferințelor organizate la nivel internațional de către Comunitatea Internațională Bahá`í. Vor fi momente devo ționale, cântece, jocuri, studiu în grup mare și grup restrâns, proiecte creative și artistice, activități sportive. Tinerii vor avea ocazia să împărtășească experiențe și idei, să se consulte, să facă planuri individuale și de colaborare, să creeze împreună momente artistice, să socializeze.

Pași înscriere:

1.    Confirmă că dorești să participi prin email la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau nr. de tel. indicate în pliant precizând numele, vârsta, adresa, email-ul, nr. de tel.

2.    Verifică dacă ai posibilitatea de a acoperi suma de 300 de lei  + transport și dacă ai nevoie de sprijin financiar, atunci anunță acest lucru fără jenă.

3.    Anunță suma necesară pentru a putea participa. Fără ezitare.

4.    Anunță când și cum sosești în Costinești, dacă ești vegetarian și dacă ești alergic la ceva sau există nevoi speciale. Nu uita să aduci  cu tine instrumente muzicale, jocuri preferate, etc.

  Harta cConferinta de tineret bahai
Transportul până la Conferință: Transportul va fi organizat în consultație cu cei din localitățile dumneavoastră. Vă vom pune la dispoziție lista trenurilor si autobuzelor care pleacă din București. Din gara Constanța pleacă din oră-n oră autobuze, (Constanța - Mangalia), care trec prin Costinești. O hartă vă va sta la dispoziție. Pentru alte posibilități puteți verifica http://cfr.ro/ sau http://www.autogari.ro/  
 
 
 
 
 
Citate:
“Deși realitățile voastre sunt modelate de o largă diversitate de circumstanțe, totuși  dorința de a aduce o schimbare constructivă și o capacitate de serviciu plin de semnificații, ambele caracteristice stadiului vostru de viață, nu sunt limitate la vreo rasă, naționalitate și nici nu depind de mijloacele materiale. Această perioadă luminoasă a tinereții pe care o aveți în comun este experimentată de voi toți, dar este scurtă și este lovită de numeroase forțe sociale. Cât de important este, atunci, să vă străduiți să fiți printre cei care, în cuvintele lui `Abdu`l-Bahá, `au cules fructul vieții`”. – Casa Universală a Dreptății
 

 ”Civilizaţia materială este ca o lampă iar civilizaţia spirituală este lumina din acea lampă. Dacă civilizaţia materială şi cea spirituală devin unite, atunci vom avea lumina şi lampa împreună, şi rezultatul va fi perfect

(`Abdu'l Bahá – “Promulgarea Păcii Mondiale” pag. 2)

 ”Scopul de a clădi o nouă civilizaţie necesită o schimbare totală în felul în care este organizată societatea precum şi în conduita şi comportamentulindivizilor. Legat de acest lucru, învăţăturile lui Bahá’u’lláh au ca scop `să efectueze o transformare în întregul caracter al omenirii, o transformare care  se va manifesta atât în exterior, cât şi în interior,  care va afecta şi viaţa sa interioară, şicondiţiile externe`”

(Baha'u'lláh – ”Cartea Certitudinii” pag. 270).

 

Casa Universală a Dreptăţii